xtremesystems, obecne ultrac vorti posiadają jeszcze trochę bieżnika więc wcześniej niż za pół roku nie będę zmieniać. Jak będę bliżej wymiany to podejmę decyzję co do gumy.
Ja zamówiłem S001 225/45R17 94 Y XL. Przekonało mnie do tego dużo pozytywnych komentarzy użytkowników na nich jeżdżących. A na koniec utrwalił mnie jeszcze w tym przekonaniu mój znajomy oponiarz, który ma sporą wiedzę o gumach i dużo znajomych jeżdżących mocniej niż normalnie. Zobaczymy jak się sprawdzą u mnie.
źle że nie zaznaczyłem, opony są ''Made in Poland"
no nie przesadzaj... Dębica jest w tej chwili chyba największą fabryka opon w Europie... A na pewno największą w grupie Goodyear, a drugą na świecie w grupie... ze 4 lata temu produkowali ponad 12 mln sztuk rocznie... teraz na pewno więcej, tylko, że dane szczegółowe powiinni umieszczać w cedule giełdowej... Dużo opon produkują pod piewrsze wyposażenie, nawet pod Beemki... Goodyear zainwestował duże pieniądze w produkcję opon HP/UHP... Zresztą, rynek na nich to wymusza... Coraz więcej sie sprzedaje opon o niższych profilach...
Opony i felgi nowe-ceny hurtowe
Mobile phone: 501-517 687/668-39 64 74
a co sądzicie o tych oponkach:
Goodyear Efficientgrip Performance 205/55 R16 91 V
Michelin Energy saver + 205/55 R16 91 V
które z nich są lepsze? czy warto je kupić?
opony bardzo porównywalne, Micheliny droższe i wg testów jeszcze bardziej trwałe, ale które nie kupisz bedą trwałe, ciche, niskie opory, dodać jeszcze Dunlopy Blueresponse i to taka trójka bardzo dobrych opon trwałych w segmencie premium, nie są to pony sportowe lecz do normalnej bezpiecznej jazdy ale dużo potrafią, a poniżej moje świeżo złożone
ale ja wcale nie mam nic przeciw napisowi ''made in Poland'' sam mam opony Sava ''made in Poland'' zrobił to polski pracowniki dostał za to kase, ktorą niestety wydał w Lidlu albo biedronce.... ale troche to juz OT, odpisałem bo kolega crom.de, pytał o co chodziło w moich fotach. A zdjęcia zamieściłem bo kilka postów wcześniej ktoś się zastanawiał o ile pamiętam że Conti są z Czech, Niemiec i gdzieś jeszcze a on koniecznie chce z Niemiec... więc taką ciekawostka o Dunlop-ach
ale ja wcale nie mam nic przeciw napisowi ''made in Poland'' sam mam opony Sava ''made in Poland'' zrobił to polski pracowniki dostał za to kase, ktorą niestety wydał w Lidlu albo biedronce.... ale troche to juz OT, odpisałem bo kolega crom.de, pytał o co chodziło w moich fotach. A zdjęcia zamieściłem bo kilka postów wcześniej ktoś się zastanawiał o ile pamiętam że Conti są z Czech, Niemiec i gdzieś jeszcze a on koniecznie chce z Niemiec... więc taką ciekawostka o Dunlop-ach
To jest globalizacja po prostu... Conti ma duza fabryke w Timisoara w Rumuni... Sava 185/65 R 15 Perfecta jest np. RPA. Tam gdzie sa formy i mozliwosci, tam sa one robione... Bo przeciez w Debicy moglyby byc Presto czy Frigo HP robione, bo w niektorych rozmiarach formy pewnie maja, a nie wykonuja ich... Ale to takie moje dywagacje...
smutna pueanta . jestesmy na poziomie rumunii , albo inaczej jestesmy RPA europy
Dlaczego tak twierdzisz? Przeciez marki premium, Goodyear/Dunlop tam robia. Michelin w Olsztynie robi tez flagowa marke, a Kormorana w Rumunii... Mi chodzilo o to, ze to sa naczynia polaczone, wszystkie fabryki funkcjonuja na potrzeby globalnej korporacji. Moze zle to opisalem wczesniej?
Majac oryginalne felgi od rs 17 czy moge zalozyc na nie opony 205/50/17?
Po czym sie stwierdza jaka szerokosc opony moze byc minimalna lub maksynalna na feldze?
Alufelgi.pl - SATIS Sp. z o.o. Alufelgi.plAdres naszego biura ul. Szczecińska 1420-724 Lublin Nie ma możliwości odbioru osobistego zamówień pod tym adresem.Dane kontaktowe...
...itd.
O I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
O II FL < Ambition > <2G2G> powoli do przodu
=================================================
Komentarz